Fors Indija može do podijuma


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 03.06.2013.


Fors Indija može do podijuma

©Force India

Poslednji podijum tim je zabeležio 2009. na VN Belgije, kada je Đankarlo Fizikela po osvajanju pol-pozicije ipak završio iza Kimija Raikonena u Ferariju.

Forma Fors Indije ove godine prilično je uznapredovala, Adrijan Zutil uspeo je u Monku da se umeša među vodeće u trci i zauzme 5. mesto. Malija se nada nastavku dobre forme.

"Mislim da "kucamo na vrata podijuma", prvog posle 2009. Vreme je da napravimo taj bitan korak. Montreal je odlično mesto da se to uradi, staza favorizuje preticanje, a naš bolid VJM06 je pokazao tempo za vrh, pa je sve moguće".

Fors Indija je na petom mestu u šampionatu sa 44 boda, sedam više od Meklarena, a Malija je uveren u nastavak dobrih rezultata i borbu sa vodećima.

"Ponosan sam načitav tim jer smo ostvarili odlične rezultate i pored manjka srećnih okolnosti. Sa malo više srećenapravili bi veću razliku ispred Meklarena ali fokus je na budućnosti. Znamo da će naši rivali postati konkurentniji u nekoliko narednih trka ali smo pokazali da možemo da se borimo sa njima, a to ćemo pokazati i u narednim trkama".

Predstojeći vikend istorijski je za Fors Indiju, jer će tim zabeležiti svoj 100-ti nastup na nekoj Velikoj nagradi.

"Počeli smo 2008. godine i imali ambiciju da se probijemo do trećeg dela kvalifikacija, sanjajući o osvajnju bodova. Gledajući poziciju na kojoj smo danas, vidimo naš uspeh i dobijamo motivaciju da nastavimo sa poslom isto onoliko jako kao u prvih 100 trka", rekao je Vidžej Malija.