Vilijams ponovo menja dobavljača motora?


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 26.05.2013.


Vilijams ponovo menja dobavljača motora?

©Williams

Vilijams je u poslednjih nekoliko godina "tonuo" sve dublje. Formula 1 kao kopleksan sport zahteva uklapanje mnogih faktora i sklopova, mđu kojima su motori jedan od osnovnih.

Ali krenimo od početka.

Ono što svaki tim želi je konstantnost, odnosno sigurnost i dugoročna saradnja sa partnerima, što svakako doprinosi boljim rezultatima. Kada imate poznata i sigurna rešenja na jednom polju, svoje resurse prebacujete na rešavanje i dogradnju drugih stvari. Ako tim ima stablne i sigurne snabdevače mehaničkih sklopova i motora, svoje resurse prebaciće na razvoj aerodinamike. Ako je sa tehničkog gledišta sve na svom mestu tim se okreće traženju kadrova - inženjera, vozača, a kada su ljudski resursi "namireni" timu ne preostaje ništa drugo već da se pozabavi traženjem što izdašnijih sponzora i daljim logističkim finesama.

Vilijams u poslednjih nekoliko godina prolazi kroz sve nabrojane probleme, odnosno poslove. Ne postoji konstanta u kadrovima, sponzora je sve manje, a dobavljači motora menjaju se kao na traci.

Do kraja 2005-e tim iz Grouva sarađivao je sa BMW-om, potom je sledeće godine na red došao Kosvort. Zatim ekipa ulazi u trogodišnju saradnju sa Tojotom. Po povlačenju Tojote tim se vraća na dvogodišnju saradnju Kosvortu koji ne parira velikim proizvođačima. Konačno 2012-e tim potpisuje ugovor sa dobavljačem (Reno) sa kojim je konstruisao legendarne bolide i postigao šampionske rezultate. Činilo se da će sve poći novim, boljim putem, kao što i jeste u dobrom delu prethodne sezone ali je ovogodišnji rezultat tima sve demantovao.

Ni posle šest trka tim nije uspeo da zabeleži bodove pa se konstantnost ne može tražiti samo u snabdevaču motora. Takođe, nova promena sigurno nije konstantnost već novo privikavanje ali promena ipak može značiti ponovni povratak ka vrhu. Za takav ishod ima više razloga.

Saradnja sa Renoom je na prekretnici. Red Bul je premijum partner, a Toro Roso dolazi u pomoć, faktički kao B tim, da potpomogne testiranje nove tehnologije (ERS) i novih V6 turbo motora. Kejtrem je u partnerskom odnosu sa Renoom na polju autoprogrma, što dodatno učvšćuje sradnju u Formuli 1. Lotus kao četvrti partner ima duge i duboke veze sa Virijem jer je tim iz Enstona do nedavno bio fabrički tim Renoa. Četiri tima za francuskog proizvođača su optimum, a sve preko mu predstavlja tert i izlaganje dodatnim troškovima na poljima kadrov i logisrike prvenstveno. U tom sektoru je Vilijams i eventualno Marusija, koju će Reno nerado prihvatiti ako bude opcija. Na kraju svega govori se i o klauzuli po kojoj Reno timovima na osnovu plasmana naplaćuje agregate. Vilijams je trenutno na samom začelju grida sa Kejtremom i Marusijom, pa ako navodno i plasman utiče na cenu, tim iz Grova ne bi bio u dobroj poziciji za kupovinu.

Sa druge strane Mercedes ima podjednako dobre motore koji su uz to nekoliko miliona jeftiniji od Renoovih. Vilijams bi Mercedsu bio četvrti tim koji bi snabdevao uz fabrički Mercedes AMG, Meklaren i Fors Indiju. Nemački proizvođač je svestan da nakon uvodne sezone Meklaren odlazi iz saradnje u partnerstvo sa Hondom pa se pojavljuje manjak mušterija, što povećava troškove proizvodnje i smanjuje priliv podataka u razvoju. Mercedesu je pored fabričkog tima, potrebna "ekipa reper"  rezultata. Fors Indija jeste trenutno u fazi dobrih rezultata ali tehnološki još uvek nema kapacitete Vilijamsa.

Zbog toga i Mercedeu odgovora još jedan jak tim. Bitna karika u mogućoj novoj saradnji je i Toto Volf, još uek suvlasnik Vilijamsa, a trenutno jedan od vodećih ljudi Mercedesa. Njegova supruga Suzi Volf, razvojni je vozač ekipe.

Stabilan partner sa jeftinijim agregatima, podjednako pouzdanim kao što su Renoovi svakako je dobar potez za Vilijams. Nekoliko miliona viška dobra su injekcija za razvoj preostalog dela bolida. Uz sva manje sponzora Vilijamsu će svakako novac igrati veoma bitnu ulogu.

Česta promena dobavljača agregata nije problem ali u slučaju Vilijamsa se ispostavila kao skupa i rizična odluka. Međutim, još jedna promena u dobrom pravcu mogla bi da bude isplativa u slučaju tima iz Grouva.