Raikonen osuo paljbu po Perezu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 26.05.2013.


Raikonen osuo paljbu po Perezu

©Lotus

"Glup potez", kako je incident nazvao Raikonen, koštao ga je značajnih bodova u borbi za šampionat.

Perez je u Monaku bio jedan od najagresivnijih vozača, Ipak, pri poslednjem potezu sa Raikonenom rizikovao je previše. Pokušavajući da prestigne Finca, Perez je odario u njegov bolid, što je obadvojicu skupo koštalo. Raikonen je morao u boks na popravku, dok je Perez odustao iz trke.

Ipak, nekoliko brilijantnih krugova Raikonena, pomogli su mu da se sa 13 pozicije probije na 10. mesto i pokupi "bod utehe". To svakako nije dovoljno jer je Fetel odmakao na 18 bodova.

"Razočaravajući dan. Zbog glupog poteza Serhia izgubili smo dosta bodova u šampionatu. Udario me je od pozadi i to je sve u vezi toga. Ako misli da je moja greška što je on došao prebrzo u krivinu, onda očigledno nema ideju o onome što izgovara. Nije prvi put da udari nekoga tokom trke. On izgleda očekuje da svi gledaju šta on namerava da uradi i produže pravo ako on dođe u krivinu previše brzo, a to može samo da dovede do toga da se u nekoga zakuca. Nije idealan vikend ali ništa ne možemo da uradimo povodom toga. Na kraju, ipak smo uzeli bod", rekao je Raikonen.

Perez ipak veruje da nije kriv za incident i da je Raikonen glavni krivac.

"Bilo je rizično ali nisam ništa mogao da uradim da izbegnem sudar. Prestigao sam Fernanda i Džensona na istom mestu, tako da je morao na kraju da ostavi malo mesta. Ako pogledate incident, udario sam u zid na ulasku u krivinu, Kimi mi nije dao prostora i nisma mogao ništa da uradim da bih izbegao nezgodu. Ako je neko mogao da izbegne nezgodu to je bio Kimi, a ne ja. Na kraju nisam imao sreće i pregrajao sam kočnice usled oštećenja usmerivača za njihovo hlađenje. Pokušao sam najbolje u veoma teškoj trci. To je trkanje, stvari nekad pođu dobro, a nekad loše", rekao je Perez.