Alonso: Samo Meklaren može biti zadovoljan Perezom


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 25.05.2013.


Alonso: Samo Meklaren može biti zadovoljan Perezom

©McLaren

Perez je na trci bio umešan u nekoliko incidenata, sa Alonsom i Raikonenom, uključujući i klupskog kolegu Batona.

Meklaren je u krivini na izlasku iz tunela napadao Alonsa sa unutrašnje strane, pa je Španac bio primoran da presče krivinu. Kasnije su iz Ferarija javili Alonsu da preda poziciju vozaču Meklarena. Isti napad Perez je pokušao sa Raikonenom ali je Finac zatvorio prolaz pa je došlo do kontakta. Kimi je morao u boks, dok je Čeko odustao nekoliko krugova pre kraja (74 krug).

Prostora za agresivnu vožnju ima ali je Alonso pažljivo izabrao detalje iz Monaka i prethodnih trka kako bi imao što više činjenica za tezu da je Perez suviše agresivan na stazi. Isto mišljenje ima i Erik Bulije, šef Lotusa.

"Perez je imao sreće u dva ili tri incidenta. U Bahreinu je skoro imao kontak sa Batonom, a ja sam otišao van staze kako bi izbegao kontakt. U Monku u šikani sam opet izbegavao kontakt, ali Kimi posle toga nije imao sreće. Samo Meklaren može biti zadovoljan sa njim", rekao je Alonso.

O Perezovoj vožnji isto mišljenje ima i Erik Bulije, šef Lotusa.

"Ako pogledate snimak videćete da je pokušavao kasno da koči, ne obraćajući pažnju na Kimijevu liniju kočenja. Mislim da malo preteruje. U Bahreinu se skoro sudario sa klupskim kolegom, a skoro uvek kad je on u pitanju ima nekih dešavanja. Izgleda da često pokušava da bude previše agresivan i nastoji da uradi nešto što je u većini slučajeva neizvodljivo", rekao je Bulije.