Pireli upozorava da bez novog ugovora može do ode iz F1


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 23.05.2013.


Pireli upozorava da bez novog ugovora može do ode iz F1

©Pirelli

Po rečima direktora Pirelija, Pola Hamberija, situacija postaje "smešna", obzirom na vreme je potrebno za dizajn, proizvodnju i testiranje, pre ključnih promena na bolidima.

"Planirali smo da 1. septembra prosledimo timovima sve što bi trebali da znaju o gumama za narednu sezonu. Sada smo u drugoj polovini maja i možete misliti koliko je smešno kada nemate ni sve potpisane ugovore. Možda i nećemo biti ovde u svakom slučaju...", rekao je Hemberi.

On je izjavio da su promene za novu sezonu obimne i da će uskoro doći i trenutak kada će doći do poslednjeg roka za početak rada.

"To nije sličaj kao promena tvrde smeše na ovogodišnjim gumama. Promene su "dramatične" i najverovatnije ćemo morati da potpuno redizajniramo gume, a to zahteva vreme. Što se duže čeka, to naš posao postaje sve neizvodljiviji, a polako dolazi trenutak kada ćemo reći da više nemamo vremena da posao završimo".

Pireli se našao na udaru brojnih timova i vozača po pitanju radnog veka ovogodišnjih pneumatika, dok su sigurnosne promene, na koje je takođe bilo primedbi, planirane za Kanadu.