Rozberg: Iskoristiti kvalifikacioni tempo u Monaku


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 17.05.2013.


Rozberg: Iskoristiti kvalifikacioni tempo u Monaku

©Mercedes

Nemački tim i dalje se bori sa gumama tokom trke ali ove godine kvalifikacioni tempo je jača starna bolida W04. Ulična trka u Monte Karlu ide Mercedesu na ruku, obzirom da je tim ove godine veoma konkurentan u kvalifikacijama, a ulice Monaka ne ostavljaju mnogo prostora za preticanje. Nosilac pol-pozicije, uz dobar start ima velike šanse za pobedu.

"Imam dobre uspomene od prošle godine. Završio sam na drugom mestu i nadam se da ćemo ove godine ponoviti dobar rezultat. Trenutno imamao dobar auto za kvalifikacije što u Monaku pomaže, jer su to najbitnije kvalifikaci u šampionatu. Kvalifikacioni tempo može biti naša prednost ali ima dosta toga nepoznatog, posebno po pitanju guma, zato moramo sačekati i videti šta će biti", rekao je Niko Rozberg.

Nasuprot tempu po krugu, Mercedes još uvek nema konstantnost u trci, odnosno stintu, pa se zarađeno na kvalifikacijama lako gubi u trci. Na Katalunji, Rozberg i Hamilton su vodećih startnih pozicija, "potonuli" na šesto, odnosno dvanesto mesto do kraja trke.