Problematičan start upropastio trku Marusije


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 12.05.2013.


Problematičan start upropastio trku Marusije

©Marussia

Žil Bjanki je završio na poziciji 18, a njegov kolega Čilton na poziciji 19.

"Imam osećaj da sam odvozio dobru trku ali da nije bilo rezultata. Zadovoljan sam sa tri stinta ali je šteta napravljena na startu, kada sam morao u boks po novi nos bolida. Oporavili smo se od ovih problema, a da nismo imali pit-stop viška borili bi se sa Botasom. Naše vreme kruga bilo je bolje od njihovog, a do kraja trke spustio sam zaostatak na osam sekundi. Fosirao sam i cepao gume previše i na kraju odlučio da dovezem bolid do cilja. Još jedan završetak sa oba auta je bitan za nas. Trka je zahtevala punu koncentraciju. Koristio sam stečeno iskustvo o gumama iz prethodnih trka. Izvukli smo dosta toga pozitivnog. Sada se fokusiram na moju domaću trku u Monaku", rekao jer Žil Bjanki.

"Razočaravajuće je imati problematičan start trke, posle problema u boksu samo smo mogli da konstatujemo nazadovanje u plasmanu. Ono što je ohrabrujuće je vreme kruga koje smo postigli. Tempo je tu i nadam se daljem približavanju timovima sa sredine grida. Sledeća trka je moja omiljena. Nadam se da ćemo dobiti više za uloženi trud", rekao je Maks Čilton.

"Napuštamo Katalunju sa pomešanim osećanjima. Napravili smo jasan napredak u razvoju. Nadali smo se boljoj trci ali smo imali nekoliko pehova. Razvoj tempa došao je posle napornog rada u Banburiju. Moramo zadržati takav pristup i za Monako za koji ćemo imati još manjih poboljšanja", reka je Džon But, šef Marusije.