Kejtrem optimističan nakon VN Španije


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 12.05.2013.


Kejtrem optimističan nakon VN Španije

©Catheram

Vozači Kejtrema, Gido van der Garde i Šarl Pik imali su prilično dobar vikend koji uliva optimizam za nastavak sezone. Pik je završio na 17. mestu, dok je Van der Garde odusto zbog gubitka točka na stazi.

"Zadovoljan sam performansama. Završitak na 17. mestu nije cela priča, jer smo završili trku odmah iza Vilijamsovog bolida, što pokazuje da smo napravili dobar pomak tokom vikenda. Plave zastave su mi odmogle jer bih bez njih imao bolje šanse za napad, ali sam ipak uspeo da napadnem u poslednjih nekoliko krugova. Bolid je dobro funkcionisao, u poslednjem stintu od 25 krugova, na tvrdim gumama, mogao sam da kontolišem degradaciju i forsiram sve do kraja. Mislim da možemo još toga da izvučemo iz novih delova. Radićemo u fabrici i videti šta još možemo da doradimo za Monako", rekao je Šarl Pik.

"Velika šteta što se moja trka završila na takav način, ali ponekad se dešavaju takve stvari. Imao sam odličan start i borio sam se sa Batonom i oba vozača Vilijamsa u prvim stintovima. Auto je bio odličan, najbolji u sezoni za sada. Naš trkački tempo je zaista dobar, jak da možemo da se borimo sa bolidima ispred, a kvalifikacione performanse su najbolje od starta sezone. Kada sam završio drugi pit-stop, video sam da imamo problem sa zadnjom levom čim sam izašao na stazu. U jednom trenutku točak je spao i ja sam pokušao da se vratim u garažu. Tim je pogledao stanje bolida i odlučio da se povučem zbog oštećenja. Sledeća trka je u Monaku, staza koju dobro poznajem, bio sam na podijumu dva puta prošle godine u GP2 seriji. Nadam se još jednoj trci kao što je bila u Španiji pre problema sa točkom", rekao je Gido van der Garde.

Kejtrem je kažnjen od starne FIA-e sa 10.000 evra zbog nebezbednog puštanja iz boksa i otpadanja točka u 22 krugu. Prekršen je član 23.12 F1 pravila, a uz kaznu sudije su dodale da je tim dao instrukcije vozaču da proba povratak u boks iako su znali da točak nije dobro prišrafljen i samim tim narušili bezbednost na stazi.