Meklaren sa 10 do 12 poboljšanja u Španiji


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 17.05.2011.


Meklaren sa 10 do 12 poboljšanja u Španiji

©

Planirana brojna poboljšanja za Tursku nisu ugrađena, zbog fabričkih, odnosno problema u proizvodnji koji su doveli do toga da nije garantovana 100% pouzdanost, tako da nisu dodati na bolid. Rezultat kašnjenja poboljšanja ogledao sa kroz nešto slabiji vikend tima, četvrto mesto Hamiltona i šesto mesto Batona. Gos najavljuje intezivno dodavanje novih, sada provereno pouzdanih delova u petak, kao i pojedine koji su planirani za Barselonu.

"Kao i obično, periodično dodavanje poboljšanja se nastavlja. Imamo paket poboljšanja za Španiju koji će se sastojati od 10 ili 12 delova. Neki će biti primetni spolja, dok pojedini neće."

Naš cilj je da pobeđujemo na trkama i osovjimo šampionat, a da bi smo to uradili moramo smanjiti zaostatak za Red Bulom. Imali smo paket za Tursku koji smo probali, ali zbog relativno minornih problema na pojedinim delovima, za koje nisam bio siguran da će izdržati čitavu distancu trke, odustali smo od korišćenja paketa u poslednjem trenutku. Probaćemo opet sve delove u Španiji u petak i oni koji budu radili pouzdano biće dodati na auto."

Gos je takođe dodao da će vidiljive promene biti prvenstveno na zadnjem delu bolida, koji će doživeti bitne promene u odnosu na prvobitni dizajn.

"Kao što znate predstavili smo promenu koncepta zadnjeg dela bolida pred sam početak sezone. Koristili smo ovaj ne baš optimalan paket nekoliko trka i mislim da ono što ćete videti na podu i zadnnjem delu predstavlja "sređivanje" tog dela auta."