Alison odlazi iz Lotusa


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 07.05.2013.


Alison odlazi iz Lotusa

©Lotus

Alison je radio za tim u tri navrata, a sadašnja faza traje od 2005l kada je Alonso osvojio svoju prvu šampionsku titulu. Pre toga ALison je radio sa timom iz Enstona kada je bio poznat kao Beneton 1991-1992, a potom 1994-1999. Od 2000 godine pa do poslednjeg povratka radio je u Ferariju.

Nik Čester, koji će stupiti na Alisonovo mesto, pre nove funkcije radio je na mestu rukovodioca performansi, rukovodioca performani vozila i mestu trkačkog inženjera. Trenutno je na pozciji direktora inženjeringa i sa te pozicije dolazi na mesto tehničkog direktora.

"Zadovoljstvo nam je da objavimo da će Nik Čester biti naš novi tehnički direktor. Nik je svima dobro poznat u Enstonu, u timu je preko 12 godina. Trenutno je direktno zadužen za rad na našem novom bolidu", rekao je Erik Bulije, šef tima.

"Ceo tim i ja sam lično, želimo da se zahvalimo Alisonu za sav trud i rad tokom prethodnih godina i poželim sve najbolje u budućim izazovima", dodao je on.

"Radim u Enstonu preko 12 godina i oduševljen sam zbog preuzimanje uloge tehničkog direktora. Zahvalan sam menadžmentu zbog ukazanog poverenja i postavljenja na poziciju. Svestan sam da moramo da nastavimo da guramo napred sa razvojem E21 uz razvoj novog bolida za sledeću sezonu sa potpuno različitim pravilima. Predstoji uzbudljivo vreme u Enstonu i srećan sam što ću biti deo svega toga", rekao je novi tehnički direktor Lotusa, Nik Čester.

Buduća karijera Džejmsa Alisona još uvek nije potvrđena, a najveći kandidati u koje bi mogao da pređe su Mercedes i Ferari.