Lotus: Raikonen ostaje ako budemo imali konkurentan bolid


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 07.05.2013.


Lotus: Raikonen ostaje ako budemo imali konkurentan bolid

©Lotus

Finac je sloobodan po isteku ove sezone i trenutno je jedan od najatraktivnijih vozača za prelazni rok. Mnogi ga povezuju sa Red Bulom, Meklarenom i Ferarijem ali je vlasnik Lotusa, ubeđen da će Raikonen ostati ako tim nastavi da bude konkurentan.

"Kimi je fantastičan momak. Veoma je zahvalan što smo mu omogućili da bude na poziciji na kojoj je trenutno, a mi smo takođe zahvalni njemu zato što je doveo tim na trenutnu poziciju. Sve se lepo uklapa. Da budem iskren, mislim da Kimi dobija ono što želi po pitanju performansi i ostalog i nadam se, da će nastavita dalje sa nama. On to zna i to kaže. Neće dobiti ono što dobija od nas nigde na drugom mestu, nebitno koji je tim u pitanju".

Raikonen je osvojio dve pobede sa Lotusom od svog povratka 2012. godine, a trenutno je 10 bodova iza lidera šampionata, Sebastijana Fetela.

Lopez je dodao da nikada nije sumnjao u povratak Finca i njegove mogućnosti posle dvogodišnje pauze. Mnogi su bili skeptični zbog slike opuštenog momka koji voli život, provode i razne izazove van staze.

"Iskreno veoma smo ponosni izborom jer smo bili potpuno ubeđeni da je pravi. Znali smo da nećemo dobiti nekoga ko snima reklamu svake sedmice, to nismo ni želeli. Hteli smo posvećenog vozača, to smo i dobili", rekao je Lopez.