Red Bul koristi Meklarenove alternatore


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 06.05.2013.


Red Bul koristi Meklarenove alternatore

©Renault

Dostavljač potvrđuje da je ovo slučaj "već izvesno vreme", dok ostali korisnici Reno agregata i dalje koriste alternatore Manjeti Mareli, slične prošlogodišnjim.

"Imali smo nekoliko neprihvatljivih problema po pitanju pouzdanosti alternatora ugrađenog sa RS27 agregatom, koji je dostavljan svim timovima. Mi u Renou preuzimamo punu odgovornost za dizajn i integraciju agregata i prateće opreme, uključujući i alternator. Radili smo sa dobavljačima uz podršku svih timova na razvoju novih rešenja i iskorenjavanju problema iz prošle sezone. Rad je završen do kraja 2012 i potvrđen na zimskim testovima. Rešenja su primenjena na alternatorima svih timova i mi nastavljamo da pažljivo pratimo situaciju".

Uz dve opcije alternatora montirane sa RS27-2013 motorima, Reno napominje da je odabir u rukama Renoa, a dve opcije alternatora su dostupne zbog različitih zahteva i specifikacija bolida.

"Alternator generiše električnu energiju koja je dovoljna da zadovolji potrošnju bolida i dopunjavanje baterija. Različite šasije zahtevaju različite količine električne energije. Paralelno sa rešavanjem problema pouzdanosti koje smo iskusili u sezoni 2012, uz konsultacije sa sva četiri tima, povećali smo elektro kapacitete alternatora. Da bi prevazišli teničke i logističke rizike radili smo sa dva snabdevača elektro-magnetskih komponenti da bi isporučili delove alternatora po našim specifikacijama. Odgovornost za snabdevanje alternatorima timova, izbor dobavljača i komponenata, kao i proces sklapanja ostaje Renoov posao", rekao je tehnički direktor Renoa, Rob Vajt.

Ispostavilo se da nova rešenja i opcije daju dobre rezultate. Za sada nije bilo problema ni na jednom bolidu u dosadašnjem toku sezone.