Marusija sve bliža dogovoru sa Ferarijem


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 01.05.2013.


Marusija sve bliža dogovoru sa Ferarijem

©Marussia

Kosvort najverovatnije odlazi iz Formule 1 na kraju ove sezone, a Marusija se sprema za novu V6 eru motora. Ferari se postavlja kao prvi izbor, pogotovu zbog Žila Bjankija koji je vozač Ferari vozačke akademije.

Reno je stavio do znanja da ne želi još timova. Sledeće sezone snabdevaće skoro polovinu grida (Red Bul, Lotus, Kejtrem, Vilijams, Toro Roso), a Marusija bi bila dodatno opterećenje za fabriku. Sa druge strane Mercedes ima sadašnje partnere i fabrički tim, a još jedan tim u novoj eri svakako bi odgovarao fabrici zbog veće količine podataka. Isti slučaj je i sa Ferarijem koji pored fabričke ekipe snabdeva Zauber i Toro Roso koji najverovatnije prelazi u partnerstvo sa Renoom pa manjak podataka svakako neće pogodovati fabrici u početnom periodu.

"Mercedes i Ferari su u konstruktivnim razgovorima sa nama. Rekao bi da smo blizu dogovora, jer ako nismo nećemo imati bolid. Naš prvobitni plan bio je maj, ali maj 2012, tako da smo u zakašnjenju blagom zakašnjenju".

"Bliža veza sa Ferarijem po dolasku Bjankija uopšte nam ne škodi. Ferari generalno želi više timova jer je sve novo. Ne smatram naš tim zamorčićem ali svakako fabrici ne škodi kada imate više uzoraka svog proizvoda i vidite šta radi dobro, a šta ne. Mislim da žele još timova, a kontakt pomoću Žila svakako je pomogao", rekao je Pet Simonds, tehnički direktor Marusije.