Hilkenberg realističan po pitanju Zaubera C32


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 23.04.2013.


Hilkenberg realističan po pitanju Zaubera C32

©Sauber

Talentovani nemački vozač prešao je iz Fors Indije u Zauber u nadi da će tako napraviti korak napred u svojoj karijeri, a sve na osnovu prošlogodišnjih performansi tima koji je konkurisao za podijume u više navrata, a neke i osvojio.

Ipak, stvari u ovoj sezoni ne idu po planu, pa je tim iz Hinvila jedva skupio nekoliko bodova, a sve nakon incidenata ili otkaza nekoga od rivala iz vrha.

"Za mene su cilj pobede ali nisam došao u tim da kažem da želim da pobedim u svakoj trci, to nije realno. Cilj za ovu godinu je poboljšati auto i učiniti ga dovoljno konkurentnim da u svakoj trci konkuriše za bodove. Videćemo šta možemo da uradimo".

Iako nije skupio dosta bodova Hilkenberg je zadovoljan delovima trke u Kini i Bahreinu i uveren da će Zauber ubrzo početi da beleži bodove koje zaslužuje.

"Dobar je osećaj voditi na trci, pokazuje da ste nešto odradili dobro. To je definitivno dobar znak. Bolid ima potencijal za prvih deset, u to sam uveren. Na nama je da to iz auta izvučemo, a sigurno je da nismo ni blizu iscrpljivanja i svih potencijala bolida, kao ni pri kraju njegovog razvoja", rekao je Hilkenberg.

Švajcarkom timu svakako ne ide na ruku neiskustvo Gutijereza, koji nije ni blizu vožnji koje pruža njegov klupski kolega Hilkenberg.