DRS i gume upropastili trku Ferarija


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 20.04.2013.


DRS i gume upropastili trku Ferarija

©Ferrari

Alosovo osmo mesto samo malo je ograničenje štete i nadoknada za ono kroz šta je prošao Ferari u Bahreinu. Skuderija je imala obećavajući tempo ali je samo Španac uspeo da pokupi nekoliko, dok je Masa ostao bez bodova završivši trku na poziciji 15.

"Danas definitivno nismo imali sreće u vikendu koji je do danas bio pozitivan za Felipea i mene. Kada sam pomislio da su mi gume istrošene dobio sam informaciju da sam ostao bez DRS-a. Nije popravljen iz prvog pokušaja, pa sam morao na još jedan servis. Instrukcija sa pit vola da ga ne koristim značajno je uticala na moju trku. Kada se nalazite u sredini grupe još je teže čuvati gume. Pokušao sam borbu ali je bilo teško bez DRS-a. Siguran sam da nismo imali probleme ja i Felipe  bismo imali visok plasman jer je bolid odlično reagovao. Ali dobru trku odlučuje dosta faktora uključujući i sreću. Nadam se da će se promeniti do Barselone jer je to moja domaća trka", rekao je Alonso.

Masa je imao dva gumi defekta. Za prvi tim nije siguran šta je u pitanju,  kontakt sa Zutilom ili nešto drugo, dok su za drugo pucanje zadnje desne prilično sigurni da je u pitanju klasično pucanje gume usled nailaska na delove bolida na stazi. U Ferariju sumnjaju da je i prvo pucanje gume najverovatnije izazvano krhotinama na stazi.

"Nisam imao sreće na trci iako je jasno da se u ovom sportu može desiti puno nepredviđenog. Ipak, ne mogu da nađem objašnjenje zašto se toliko negativnog moralo desiti. Na startu trke imao sam kontakt sa Zutilom i morao na promenu guma, što je upropastilo šanse za visok plasman. Imao sam dosta proklizavanja prednjg dela i podupravljanja ali ne verujem da je to razlog mojih problema. Ipak, moramo da utvrdimo zašto su se moje gume tako ponašale i okrenemo se sledećoj trci", rekao je Masa.