Oba vozača Meklarena u bodovima


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 20.04.2013.


Oba vozača Meklarena u bodovima

©McLaren

Meklaren je završio sa oba vozača u bodovima. Baton i Perez  vodili duel uz agresivnu borbu koja je proizvela malo negodovanja od obojice po završetku trke.

"Želim da se zahvalim timu na podršci kroz težak period kroz koji prolazimo. Sve u svemu, solidan vikend uz izvučen maksimum iz bolida. Imali smo dobru strategiju i čuvali gume tokom trke iz koje smo izvukli dosta bodova. Bio sam prilično agresivan danas, imao kontakt točkovima sa Džensonom, što je bilo prilično rizično ali tim nije javljao da prestanemo da se trkamo. Nije bilo timskih naredbi. Bilo je dosta adrenalina sa obe strane, Dženson je velliki trkač ali mislim da bismo trebali više da pomažemo jedan drugom u budućnosti. Bio je smiren i prijateljski raspoložen posle trke, što je super ali nije iznenađujuće jer je veliki čovek i veliki vozač.", rekao je Perez.

"Danas nije bio naročito uspešan dan za mene. Trka je bila prilično zabavna ali nisam postigao rezultat koji sam želeo jer sam iskoristio gume u borbi sa Čekom. Bilo je dosta akcije, a kao rezultat svega nisam mogao da sačuvam gume. Deo problema je bio i taj što sam nakon drugog pit-stopa morao da se borim sa Grožanom za povraćaj pozicije. Bilo je dosta čistog trkanja iako moram reći da je sa Čekom bilo malo tvrdo, što je pomalo neobično. Odradio je odličan posao na kraju, uz dobar tempo i dobro raspolaganje gumama. Sve čestitke njemu, jer smo zajedno osvojili veoma korisne bodove za Meklaren", rekao je Baton

Perez odlazi u dosta agresivnijem stilu u Evropu, sa do sada najboljim rezultatom u Meklarenu. U duelu  na početku trke dobio je oštećenje zadnjeg krila, a potom u borbi sa Batonom oštetio je i prednje. Ipak, uz sve probleme uspeo je da krajem trke prestigne Alonsa i Vebera i domogne se šestog mesta.