Hamilton peti, Rozberg podbacio


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 20.04.2013.


Hamilton peti, Rozberg podbacio

©Mercedes

Hamilton je imao strategiju sa tri pit-stopa uz koju je uspeo da se probije do petog mesta, dok je Rorberg sa pol-pozicije uz iznuđenu strategiju od četiri servisa u boksu "potonuo" do pozicije devet.

"Zadovoljan sam današnjim rezultatom. Bio je ovo težak vikend, a završetak na petom mestu je dobro ograničenje štete. Trka nije dobro počela, čuvao sam gume i imao dosta problema u prva dva stinta. Kada je temperatura pala bolid je dobio bolje prijanjanje i mogao sam da povučem napred i smanjim razliku. Na kraju sam imao veliku borbu sa Markom. Trebali su nam ti bodovi i bio sam odlučan u nameri da ga prestignem. Bilo je to čisto trkanje točak uz točak. Ponosan sam onim što smo postigli u prve četiri trke šampionata, iznad je naših očekivanja. Nadamo se daljem napretku u budućnosti i smanjivanju razlike za vodećim", rekao je Luis Hamilton.

"Težak dan za mene. Bilo je lepo startovati sa pol-pozicije ali je isto tako bilo teško završiti na devetom mestu. Nisam se osećao ugodno u bolidu danas, nije bilo zabavno. Na kraju smo promenili strategiju na četiri pit-stopa ali ni to nije bilo dovoljno. Imamo puno posla jer naše performanse u trci nisu kao u kvalifikacijama. Nadam se da ćemo napraviti pomak do naredne trke u Evropi", rekao je Niko Rozberg.

"Znali smo da će biti teška trka za nas, jer nam visoka temperatura staze nije pogodovala. To nije izgovor već primarna stvar koju moramo unaprediti. Moramo analizirati zašto smo imali toliko problema, posebno u početnoj fazi. Oba vozača su bila odlučna u borbi za poozicije, posebno Luis u završnici. Ipak, sa gledišta tima moramo priznati da je ovo razočaravajući rezultat. Danas smo dosta naučili ali je jasno da imamo još da učimo", rekao je izvršni direktor Mercedesa, Toto Volf.