Fetel: Preticanja u početnoj fazi ključna, tempo fenomenalan


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 20.04.2013.


Fetel: Preticanja u početnoj fazi ključna, tempo fenomenalan

©Red Bull

Prvi dvostruki pobednik ove sezone odvozio je perfektnu trku na Sakhiru i svom trofeju iz Malezije pridiodao ješ jedan pobednički pehar.

Nemcu je trebalo nekoliko krugova na početku da se probije na lidersku poziciju, a do poslednjeg pit-stopa napravio je razliku od 26 sekundi prednosti.

"Veliko hvala timu. Imali smo pobednički tempo od samog starta sa ključnim preticanjima na početku trke za probijanje u vođstvo. Tempo je bio fenomenalan, auto brz, a kako je trka odmicala sve bolji i bolji".

Nemački as na početku trke uspeo je da napravi dva ključna preticanja. Prvo je povratio izgubljenu drugu poziciju prestigavši Alonsa u krivini broj 7, a zatim je preuzeo vođstvo od Rozberga u trećem krugu.

"Bilo je gusto na početku. Alonso je došao sa spoljne stranei morao sam da mu predam poziciju. Hteo sam da se izravnam sa Rozbergom i preuzmem poziciju u sledećoj krivini ali se Alonso utisnuo. Onda sam ga pretekao, što je bilo ključno za pobedu. Sačuvao sam KERS i uspeo da ga nadmašim pri ubrzanju u krivini broj šest. Niko je bio malo teži za preticanje, jer je bio brži na prvcu. Frontalni udari vetra pomagali su svim vozačima koji su bili u zavetrini ali ne baš toliko nadao. Ipak, kada sam izašao iz gužve mogao sam da korisitim puni potencijal bolida", rekao je pobednik Velike nagrade Bahreina.

Mark Veber u svom jubilarnom 200-om nastupu u Formuli 1, zauzeo je sedmo mesto.