Kovalainen ponovo u Kejtremu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 16.04.2013.


Kovalainen ponovo u Kejtremu

©Catheram

Rosi odlazi u Kejtrem Rejsing na mesto Ma King Hua i takmičiće se u GP2 šampionatu. Kinaski vozač ostaje deo Kejtremovog tima vozača, a njegova pozicija biće naknadno pojašnjena.

Heikijeve prve dužnosti biće na jutarnjem treningu petkom, počevši od Bahreina. Finski vozač preuzeće razvojnu ulogu u Kejtremu i podržati razvoj novih delova i poboljšanja koje će tim od ove trke početi da uvodi.

"Nakon Maovog uspešnog treninga u Kini, pred njim je mnogo novih šansi, a mi kao tim, odlučili smo se za restrukturiranje vozačke postave. Aleksander odlazi u Kejtrem Rejsing, a Heiki se vraća da radi sa nama. On ima šestogodišnje F1 iskustvo i perfektan je da nam da objektivan pogled i odgovor na razne kombinacije podešavanja i tipove guma koje ćemo isprobati u sezoni 2013, a sve uz iskustvo o gumama koje ima iz prošle sezone. Već smo investirali u Heikija u naše prve tri godine u F1 i bila bi šteta da ne iskoristimo iskustvo koje on ima. Formula 1 je timski sport i on će značajno pomoći Piku i Van der Gardu svojim iskustvom", rekao je Siril Abitebul, šef Kejtrema F1.

"Dobra je vest da ću biti na stazi u Bahreinu i Španiji i unapred se radujem da ću pomoći timu koliko god budem mogao. Voziću na prvom treningu u Bahreinu i Barseloni kako bi dao timu moje naznake za delove koje donosimo na ove trke. Radiću sa vozačima i inžinjerima na stazi i Lifildu kako bih pomogao svima da izvučemo maksimum iz novog paketa".

"Toni, Siril i ja razgovaramo već neko vreme o ovoj ulozi i dobro je da je konačno objavljeno da ću pomoći timu u sezoni 2013. Fizički sam spreman da izađem na stazu i znam da moje iskustvo može pomoći timu u davanju ideja za opcije i pravce u podešavanju bolida i strategiji. Jedva čekam da počnem da radim", rekao je Heiki Kovalainen, "novi" rezervni vozač Kejtrema.