Masa: Ferari može do titule


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 08.04.2013.


Masa: Ferari može do titule

©Ferrari

Brazilski as značajno je popravio svoju vožnju krajem prošle sezone i u takvom stilu nastavio u tekućoj. Vozač Ferarija veruje da njegove i vožnje Alonsa, dokazuju da je Ferari u poziciji da se nadmeće za titulu.

"Znam da su prošle tek dve trke ali imam odbar osećaj. Posao koji smo uradili na F138 tokom zime doveo nas je na pravi put, bolid ima još puno potencijala. Naravno, uvek želim da se borim za pobede iako u tome nismo uspeli u prve dve trke ali utisci su dobri uz odličan trkački tempo. Moramo da nastavimo ovako tokom cele sezone".

"Više timova konkuriše za titulu šampiona, a Ferari je jedan od njih. U Australiji smo imali auto koji je konkurisao za pobedu, u Maleziji smo takođe bili konkurentni u nepredvidivim uslovima".

Masa takođe navodi da je tim prošao kroz intezivan rad na simulatoru u Maranelu pred VN Kine.

"Dobro smo se pripremili za Kinu. Imamo dosta poboljšanja na kojima smo radili. Tim želi da osvojimo bodove, podijum ili čak i pobedu. U trenutnoj situaciji moramo sebi postaviti visoke ciljeve", rekao je Masa.

Ferari se u prve dve trke fokusirao na izvlačenje maksimuma performansi u trci, dok je za Kinu pripremljena strategija razvijanja performansi tokom kvalifikacionog kruga.