Bulije: Tim treba da je na prvom mestu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 05.04.2013.


Bulije: Tim treba da je na prvom mestu

©Lotus

Sebastijan Fetel, pobednik VN Malezije, ignorisao je timske naredbe da drži poziciju i ne napada klupskog kolegu Vebera jer je par bio na prve dve pozicije. Kristijan Horner navodi da je situacija u timu "izglađena", ali Bulije misli da do nje nije ni trebalo da dođe.

"Da, takve stvari se dešavaju zbog adrenalina i uzbuđenja pobede ali ipak mislim da se takve stvari ne bi trebale dešavati u Formuli 1. Prvo ne bi trebali imati timske naredbe tako rano u sezoni, bar ne dok je šampionat u tako ranoj fazi. Kada se takva situacija desi morate brzo da je ispravite".

"Da, mi imamo vozača (Kimi Raikonen) koji je poznat po tome da radi otprilike ono što želi ali kada imate 600 ljudi iza sebe, morate imati određen respekt za tim".

Bulije je dodao da mora biti jasno da je tim ispred svakog vozača.

"Timske naredbe su deo sporta. Imate dve glavne strategije. Možete favorizovati jednog vozača, jasno navodeći prvog i drugog vozača ako je vaša meta osvajanje šampionata u konkurenciji vozača. Druga strategija je da imate isti tretman prema oba vozača i stav da tim ima najveću važnost. Tim tada daje vozačima iste bolide, iste uslove, iste performanse ali vozači imaju veću obavezu prema timu".

"U tom slučaju ja mogu da razumem timska naređenja, zato što radite za tim, a ne za jednog vozača, oni rade za vas. Ponekad, ipak, emocije nadvladaju ali nemojmo zaboraviti da su vozači plaćeni da rade za tim. Nigde u svetu nisam video da neko radi protiv firme, a da ne bude sankcionisan ili da bar nije objasnio zašto je odbio naređenje".