Meklaren očekuje dalji napredak


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 30.03.2013.


Meklaren očekuje dalji napredak

©McLaren

Posle prilično lošeg vikenda u Australiji, gde je Meklaren bio daleko iza vodećih pet timova u Maleziji je prikazan značajan iskorak u performansama. Da nije bilo greški na servisu, Baton bi bio u konkureciji za palsman među prvih pet. Poboljšanja sa Sepanga dala su timu dosta podataka sa kojima će moći da još više unapredi performanse pred trku u Kini.

"Imamo dosta dobrih podataka i mislim da sada imam šansu za dalji napredak. Znamo da paket kojim smo raspolagali u Maleziji nije optimalan iz više razloga. Eksperimentisali smo, dobili odgovore na eksperiment i bio bih veoma razočaran kada u Kini ne bi napravili još jedan korak napred".

Jedan od razloga za loše performanse u Australiji takođe je i neravna staza Albert Park, koja je znatno različita u odnosu na Sepang. Ipak, Vitmarš smatra da auto mora napredovati u svim oblastima i na različitim konfiguracijama staze ali ipriznaje da mu je drago što idu na modernije staze kao što su predstojeće u Kini i Bahreinu.

"Moramo napredovati dalje. Bolid mora biti dobar na bilo kakvoj stazi i u bilo kakvim uslovima. Mislim da poboljšanja sa Sepanga nisu u vezi sa stazom ali nam je konfiguracija svakako pogodovala. Napravili smo pomak, ne onoliki koliki sam očekivao ali smo napravili sasvim prihvatljiv pomak", rekao je šef Meklarena, Martin Vitmarš.