Prvi bodovi za Hilkenberga i Zauber


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 23.03.2013.


Prvi bodovi za Hilkenberga i Zauber

©Sauber

"Osećam se zadovoljnim odlazeći kući sa četiri boda posle moje prve trke u sezoni u novom timu i novom bolidu. Prilično sam zadovoljan kako je sve prošlo, naročito na početku trke kada smo bili brzi na srednje tvrdoj smeši guma. Međutim, kada sam se zaglavio u gužvi, nisam uspeo da se probijem dalje. Mislim da je osmo mesto zasluženo obzirom da sam morao dosta da se borim u trci. Mislim da imamo potencijal i da moramo poraditi na nekim detaljima", rekao je Hilkenberg.

Esteban Gutijerez je zadržao svoju startnu poziciju 12.

"Pozicija 12 je solidan rezultat, naravno da smo želeli da osvojimo bodove. Krajem trke izgubio sam dosta vremena jer smo predugo ostali na jednom setu guma. Probali smo da promenimo strategiju, a ja sam učinio sve što sam mogao. Generalno, ovo je korak nepred, moramo nastaviti da naporno radimo kako bismo došli u poziciju da redovno osvajamo bodove", rekao je Gutuijerez.

U Zauberu su zadovoljni osvojenim bodovima jer su imali priolično težak vikend. Sada malo bolje poznaju situaciju, pa se u ekipi iz Hinvila nadaju daljem napretku u rezultatima i razvoju bolida.