Hamilton: Rozberg je trebao biti na podijumu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 23.03.2013.


Hamilton: Rozberg je trebao biti na podijumu

©Mercedes

Luis Hamilton i Niko Rozberg završili su na trećem i četvrtom mestu, uzevši zajedno 27 bodova, što je najbolji timski rezultat ekipe od povratka 2010. godine.

Rozberg nije bio najzadovoljniji odlukama, tokom i posle trke, jer je očigledno bio brži od Hamiltona, ali je taktika i naredba iz boksa ipak uslišena od oba vozača, nasuprot Red Bulu.

Nemac je pitao tim "da li da proba obilazak Hamiltona", međutim, dobio je poruku: "Negativno, Niko, negativno", a Bron je potom dodao "Nadam se da si zapamtio".

Hamilton je ipak priznao da je Rozberg trebao biti na podijumu.

"Tim je odradio fantastičan posao, iskreno, mislim da je Niko trebao da stoji ovde, imao je bolji tempo od mene. Ne mogu reći da je lep osećaj stajati sada ovde ali trkanje je trkanje", izjavio je trećeplasirani Hamilton.

Kada se slegla prašina nakon trke, Rozberg je dao izjavu za medije.

"Ako odluka doprinosi napretku tima ja je poštujem. Bio je ovo važan dan. Imali smo dosta teških situacija prethodnih godina, biti treći i četvrti i boriti se sa vozačima Red Bula je značajan napredak".

"Tim je želeo da dođemo do cilja kao treći četvrti i to potpuno razumem. Takođe, da je situacija bila suprotna postupili bi isto. Biće vremena da se borim protiv klupskog kolege", reka je Rozberg.

Mercedes svakako nije želeo da rizikuje ispuštanje iz ruku najboljeg timskog rezultata od povratka u Formulu 1 i 27 bodova u šampionatu. Takođe, ovo je druga domaća trka za Mercedes, pošto je Malezija sedište njihovog glavnog sponzora, kompanije Petronas. U takvoj situaciji svaki rizik bio je suvišan.