Kejtrem zadovoljan trkom


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 17.03.2013.


Kejtrem zadovoljan trkom

©

Kejtrem se nadao malo boljem izdanju na Albert Parku ali su performanse u okviru očekivanih. Vremenske prilike dodatno su zakomplikovale strat novom vozačkom paru.

"Imali smo solidanu trku u Australiji. Nadali smo se da ćemo završiti na boljoj poziciji u končnom poretku. Trošenje supermekih guma je prilično brzo, nasuprot srednje tvrdoj smeši. Problemi sa KERS-om krajem trke sprečili su nas da ispitamo krajnje peformanse na srednje tvrdoj smeši kada je auto lakši. Ipak, zadovoljni smo performnsama. Nadamo se progrsu u predstojećim trkama", rekao je Šarl Pik.

Gido van der Garde, uspeo je da završi svoju debi trku.

"Veoma solidan start moje F1 karijere. Bilo je izuzetno važno da završim svoju debi trku. Na startu sam uspeo da prestignem nekoliko rivala. Nažalost, posle servisa gubio sam pritisak u pneumatiku, pa me je nova zamena koštala puno vremena i pozicija. Prva trka je faza učenja za mene i veliko iskustvo. Skupili smo dosta informacija o gumama pa se nadam da ćemo dosta toga korisnog iskoristiti u Maleziji, na prvoj domaćoj trci sezone za Kejtrem", rekao je Van der Garde.