U Zauberu razočarani


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 17.03.2013.


U Zauberu razočarani

©

Prilično težak start sezone za ekipu iz Hinvila. Vremenski uslovi takođe su otežali pripreme za trku, a tim nije mogao da nađe rešenje za sistem dovoda goriva na Hilkenbergovom C32. Situacija će naravno dodatno otežati razvoj zbog manjka podatka sa Albert Parka.

"Veoma sam razočaran onim što se izdešavalo ali u isto vreme ne mogu nikoga da okrivim, takve stvari se dešavaju u auto sportu. Ono što mi najviše smeta je izgubljena kilometraža koja je najbitnija za početak sezone. Učešće na trci bi nam dalo dosta vrednih podataka za sledeće trke. Melburn očigledno nije dobro mesto za mene. Treća Velika nagrada sa koje treći put idem praznih ruku. Jedina dobra stvar je to što je naredna trka sledećeg vikenda", rekao je Hilkenberg.

Esteban Gutijerez plasirao se na 13. mesto, što je najbolja pozicija među vozačima koji su debitovali u ovoj sezoni.

"Moj glavni cilj bio je da završim trku i veoma sam srećan zbog toga. Želim da se zahvalim čitavom timu jer smo juče u kvalifikacijama imali dobru šansu. Danas smo uspeli da malo popravimo situaciju. Imamo dobru osnovu i u predstojećim trkama moramo da gurmao napred", rekao je Gutijerez.