Fors Indija sa oba vozača u prvih deset


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 16.03.2013.


Fors Indija sa oba vozača u prvih deset

©

Zutil je imao jedinstvenu strategiju i bio vodeći trke u nekoliko navrata. Međutim, poslednji stint na super mekim pneumaticima bio je problematičan pa je trku završio na poziciji sedam, dok je Di Resta posle odličnih kvalifikacija završio na poziciji osam.

"Imali smo odličnu trku. Startovao sam na srednje tvrdoj smeši guma, različitoj strategiji za većinu auta ispred mene i mislim da je odluka bila dobra. Tempo je bio dobar i mogao sam da ga pratim rivale ispred mene za koje sam znao da će otići ranije na servis. Posle drugog pit-stopa ponovo sam bio u vođstvu i znaop sam da možemo ostvariti dobar rezultat. Moj poslednji stint na super mekim gumama bio je problematičan, počeo sam proklizavati i izgubio nekoliko pozicija. Pomišljao sam da odradim još jedan boks ali gume su počele da "rade" u poslednjih nekoliko krugova pa sam zadržao sedmo mesto. Želim još jednom da se zahvalim svima u timu", rekao je Zutil.

"Sedmo i osmo mesto su odličan rezultat i dobar način za otvaranje sezone. Pokazali smo da imamo bolid koji je nežan prema gumama, što nam je omogućilo da napravimo manje servisa od naših rivala. Mislim da sam mogao do sedme pozicije ali jedno vreme sam bio zaglavljen iza vozača koji su imali strategiju od tri pit-stopa. Izvukli smo dosta pozitivnog iz trke ali ima dosta oblasti koje možemo popraviti i učiniti auto konkurentnijim", rekao je Di Resta.