Mercedes zadovoljan tempom


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 16.03.2013.


Mercedes zadovoljan tempom

©

Luis Hamilton i Niko Rozberg startovali su sa trećeg i šestog mesta na VN Australije. Mercedesovi vozači imali su dobar tempo i u početnoj fazi trke.  Performanse su bile na nivou Red Bula i Fearija, pa su se "Srebrne strele" definitivno približile vodećima od samog starta sezone.

"Zadovoljan sam našim rezultatom, mnogo je bolje od onog što smo očekivali od prve trke sezone. Bolid je dobro funkcionisao, pogotovu u prvom stintu kada smo mogli da ostanemo duže na stazi os konkurenata na super mekim gumama. Planirali smo dva zaustavljanja ali smo promenili taktiku na tri pit-stopa tokom trke. Nisam siguran kako smo i kada počeli da gubimo priključak za vodećima ali ćemo pogledati podatke da otkrijemo gde gubimo na tempu. Najbitnija stvar je da imamo auto na kojem možemo da radimo i dadatno ga unapredimo. Zahvaljujem se svima, ovde i u bazi, na ogromnoj podršci koju su mi pružili u mojoj prvoj trci za Mercedes", rekao je Luis Hamilton koji je u prvoj trci za novi tim zabeležio 5. mesto.

Niko Rozberg je odustao sredinom trke zbog problema sa elektronikom bolida.

"Problem sa elektronikom prekinuo je moju trku što je velika šteta jer sam bio na strategiji sa dva pit-stopa i mogao da zabeležim solidan rezultat. Ipak, dosta toga je pozitivnog iz današnje trke. Tim je razvio solidan bolid tokom zime, imao sam dobar kvalifikacioni tempo. Izgleda da smo počeli da smanjujemo zaostatak za vodećima, nadam se da ćemo nastaviti tim pravcem", rekao je Niko Rozberg.