Red Bul previše agresivan u trci


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 16.03.2013.


Red Bul previše agresivan u trci

©

Sebastijan Fetel i Mark Veber završili su na trećem i šestom mestu na Albert Parku. Iako je tim očekivao više posle kvalifikacija, problemi sa gumama i KERS-om koje je imao Veber, onemogućili su vozače "Crvenih Bikova" da ostvare bolji rezultat.

"Uvek ste pomalo razočarani kada starujete sa pol-pozicije i ne pobedite u trci, ali generalno, bio je ovo dobar vikend za nas. Imali smo dobar dan sa pol-pozicijom i podijumom ali smo u trci bili previše agresivni po pitanju guma, dok su rivali odradili bolji posao. Uvek postoje oblasti koje možete unaprediti, rezultat koji smo ostvarili ipak je dobar. Kimija nismo videli na stazi, a Alonso nas je pritiskao u najgorem mogućem periuodu trke. Ipak, srećan sam sa trećim mestom", rekao je Fetel.

"Imali smo nekoliko problema na startu trke sa telemetrijom i slanjem podataka ka boksu, tako da inženjeri nisu mogli proveriti sve pred start trke. U prvom delu trke izgubili smo i KERS. Bolid je bio prilično težak na startu i nije bio na optimumu u prvom stintu. Onda smo imali spor servis, zbog problema sa prednjom dizalicom. Sve to dovelo me je iza Batona. Do kraja trke deo izgubljenog smo uspeli da nadoknadimo. Šteta je što u Melburnu nismo izvukli više na trci. Takođe, strategija od dva pit-stopa dodatno je otežala stvari u duelima sa rivalima", izjavio je Mark Veber.

Šef Red Bula, Kristijan Horner, izjavio je da je tim imao dosta problematičan start, kao i da gume nisu bile u svom radnom optimumu. Ipak, on je zadovoljan izdanjem tima na startu sezone na kojem je osvojen podijum i šesto mesto.