Raikonen: Prilično laka pobeda


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 16.03.2013.


Raikonen: Prilično laka pobeda

©

Vozač lotusa kvalifikovao se na sedmu startnu poziciju ali je do trećeg kruga na startu uspeo da se probije na četvrto mesto. Finac je držao priključak za Fetelom Alonsom i Masom.

Ključni trenutak bio je odlazak vodeće trojke u boks na drugi od tri servisa, dok je "Ledeni" produžio vožnju i trku završio sa dva zaustavljanja u booksu.

Postojala je mogućnost da ga sustign Alonso ali do toga ipak nije došlo.

"Držali smo se plana od dva pit stopa. POgodili smo i pravo vreme za servis što nije lako, pogotovu u početnim trkama sezone. Čuvao sam gume što sam više mogao, amogao sam da vozim i brže da je bilo potrebno. Bila je ovo jedna od najlakših pobeda. Nadam se da ćemo imati još ovakvih", izjavio je pobednik Velike nagrade Australije.

Raikonenov klupski kolega Roman Grožan, zabeležio je prilično skroman rezultat. Startova je trku sa osme pozicije i završio na 10. mestu pokupivši poslednji raspoloživi bod u Australiji.

2Nešto nije bilo u redu sa mojim autom, moram sesti sa timom i analizirati u čemu je problem. Ceo vikend je bio dobar do same trke koja je bila duga i teška za mene. Znamo da Albert Park može biti zahtevan, a vremenski ulovi su svakako otežali stvari. Bio je ovo dobar vikend za tim, Kimi je pokazao da imamo tempo. nadam se da i ja mogu pronaći tempo za sledeću trku", izjavio je Grožan.

"Ledeni" - Kimi Raikonen dvadesetom pobedom se izjednačio po broju pobeda sa "Letećim Fincem" - Mikom Hakinenom.