Najava sezone 2013: Vozači


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 12.03.2013.


Najava sezone 2013: Vozači

©

Sebastijan Fetel (Red Bul)

Cilj talentovanog Nemca svakako je jasan, odbrana titule i osvajanje četvrte u nizu. Pored superiornog bolida Fetel je prikazao u prethodne tri sezone upornost i hladnokrvnost, motivaciju i profesionalnost. Iskustvo je stečeno i značajno, ogromna podrška tima stoji iza njega, tako da osvajanje titule deluje prilično ostvarljivo. Pitanje je samo brzina bolida RB9, odnosno kako će odogovriti konkurencija.

Mark Veber (Red Bul)

Veber je svoju najbolju šansu za osvajanje šampionske titule ispustio u sezoni 2011. Prošle godine nije bio ni približno takvim performanasama. Polovinom sezone Red Bul se usresredio na Fetela, Veber je pružao prosečne vožnje u šampionskom bolidu. Ponavljanje sezone 2011 i ulazak u trku za šampionat bili bi najbolji ishod za Australijanca ali je malo verovatno da će tim podjednaku pažnju pridavati šampionu i veteranu koji je osvojio preko 1000 bodova menja od timskog kolege. Podijumi i nekoliko pobeda, manja bodovna razlika u odnosu na Fetela bili bi poželjni za što jednostavnije i brže pregovore o produžetku saradnje sa šampionskim timom. Veber ima motivaciju ali ipak, dosta stvari trebalo bi da se okrene u njegovu korist kako bi ušao u šampionsku trku i nametnuo se timu pored Fetela.

Fernando Alonso (Ferari)

Alonso i Ferari četvrtu godinu za redom pokušavaju da osvoje šampionsku titulu. Do sada nisu imali uspeha, a najbliži cilju bili su prošle sezone iako to početkom iste nije izgledalo tako. Sa inferiornim bolidom Alonso je pokazao klasu i do kraja sezone uspeo da parira rivalima iz Red Bula i Meklarena. U poslednjoj trci sezone bio je u igri za titulu. F138 čini se da je mnogo boljo bolid od svog prethodnika, a ako Alonso ponovi vožnje od prošle sezone titula je svakako moguća.

Felipe Masa (Ferari)

Nasuprot Alonsu, Masa je katastrofalno započeo prošlu sezonu. Svi krediti tada su potrošeni, a onda je u drugom delu sezone kada je i Fearari doradio bolid, došlo do preporoda u njegovim rezultatima. U poslednjih nekoliko trka Masa je pružao bolje partije od Alonsa, odradio par timskih naredbi, propuštajući Alonsa u nekoliko navrata kako bi mu olakšao borbu i povećao broj bodova u šampionskoj trci. Zasluge sa kraja sezone ipak su ga ostavile u Skuderiji pa ova godina može biti presudna za njegovu karijeru bar što se tiče italijanske ekipe. Pomoć Alonsu i uloga drugog vozača osnovni je posao Mase, podijumi ukoliko Alonso pobeđuje i bodovi ukoliko je Alonso u bodovima. Uloga Brazilca svakako je poderđena pretendentu na šampionat ali ove sezone mora se izdići iznad prosečnih vožnji. Šampionske ambicije svakako su jedna od opcija ali samo kao u slučaju Vebera, ukoliko timskog kolegiu krene sve loše, a tim ima konkurentan bolid čije performanse onda drugi vozač tima mora da kapitalizuje.

Dženson Baton (Meklaren)

Britanac ove sezone nema toliko velikog suparnika u timu kao što je bio Hamilton. On će svakako biti prvi vozač tima ali je sad pritisak došao sa druge strane jer će tim iz Vokinga svoj bolid razvijati većim delom uz njegovu pomoć. Ako Meklaren bude imao šampionski bolid Britanac je svakako u igri za titulu. Ono što mu se ne sme desiti je pad performansi sličan onom polovimom prethodne sezone. Ono što krasi šampiona iz 2009-e je smirenost u vožnji i izvlačenje maksimuma iz najnepovoljnijih situacija. Ako ne osvoji titulu Baton mora opravdati poziciju vođe tima i praktično pomoći Perezu da tim ostvari što bolji lični, odnosno timski rezultat. Nekoliko pobeda svakako je podrazumevani cilj.

Serhio Perez (Meklaren)

Pridošlica iz Zaubera prikazao je svoj talenat ali ne krije da je pod velikim pritiskom od dolaska u Meklaren. Rezultati sa zimskih testova bili su lošiji od Batonovih pa je i to jedan od dokaza da Meksikanac još uvek podleže pritisku i da je u početnoj fazi uklapanja u novi tim sa šampionskim ambicijama. Hamilton je od dolaska u Meklaren bio konkurent Alonsu i Batonu, kandidat za titulu, a za tim bi takav ishod u predstojećoj sezoni bio najpoželjniji. Da li je Perez takvog kalibra videćemo u narednim mesecima ali je mala verovatnoća ponavljanja takvog scenarija. Podijumi su svakako poželjni ali ako Perez osvoji neku od Velikih nagrda, svakako će skinuti veliki deo pritiska sa svojih leđa i pozicionirati se u Meklarenu i Formuli 1 kao vrhunki vozač.

Kimi Raikonen (Lotus)

"Ledeni" je svakako zvezda Lotusa i Formule 1. Ukoliko bude imao za nijansu bolji bolid od prošlogodišnjeg, definitivno će biti kandidat za titulu. Finac je pokazao konstantnost u prethodnoj sezoni i na 19 od 20 trka je osvajao bodove, završivši sve, bez i jednog odustajanja. Ako E21 pruži performanse Lotus podrušku i razvoj, titula u konkurenciji vozača je moguća.

Roman Grožan (Lotus)

Francuz je odlično započeo sezonu sa nekoliko podijuma, a onda je usledio niz grešaka i incidenata koji su ga udaljili sa jedne Velike nagrade. Popravljanje reputacije, podijumi, ukoliko se pruži šansa i pobeda glavni su ciljevi drugog vozača Lotusa, koji mogu obeležiti dalju sudbinu njegove karijere u Formuli 1.

Niko Rozberg (Mercedes)

Nemac je odlično parirao sedmostrukom šampionu sveta u prethodne tri sezone. Međutim, moramo uzeti u obzir i godine Šumahera pri njegovom povratku. Prošlogodišnje osvajanje jedne Velike nagrade podigli su reputaciju Rozberga i njegov status u timu. Ipak, ove godine ima jaču konkurenciju u Luisu Hamiltonu. Pored boljih partija koje očekuje Mercedes, Rozberg će morati da se nosi i sa pritiskom klupskog rivaliteta. Od Mercedesa niko ne očekuje osvajanje šampionata ali nekoliko pobeda i podijumi nisu van domašaja. Za Rozberga je pred ostvarenja boljih rezultata bitno da oni budu u rangu sa Hamiltonovim.

Luis Hamilton (Mercedes)

Novi vozač "Srebrnih strela" ima prilično veliku motivaciju, iako je svestan da najverovatnije neće bitti u borbi za titulu. Nekoliko podijuma i eventualno osvajanje neke Velike nagrade svakako bi učvrstili njegov status u Mercedes, a ako pobedi u klupskom duelu sigurno će se pozicionirati kao prvi vozač i zvezda tima, oko koje će on u budučnosti biti građen.

Niko Hilkenberg (Zauber)

Nemac koji je došao iz Fors Indije svakako je vođa švajcarskog tima. Hilkenberg poseduje brzinu, smirenost i konstantnost i oko njega će biti građen program Zaubera. Ukoliko bude imao konkurentan bolid, Hilkenberg može do zapaženih rezultata i podijuma. Takođe, dobri rezultati mogu biti preporuka za prelazak u neki od vodećih timova.

Esteban Gutijerez (Zauber)

Debitant iz Meksika svakako je pod velikim pritiskom. Sa sobom nosi odlične rezultate iz nižih serija, a sve to treba ponoviti i u elitnom takmičenju. Ono što mu ide na ruku svakako je švajcarski tim koji mu može pružiti konkurentan bolid i podršku. Opravdanje poverenja i osvajanje bodova osnovni su zadaci debitanta iz Meksika.

Pol di Resta (Fors Indija)

Di Resta se dokazao u prethodne dve sezone. Ove godine apetiti su svakako veći pa je nekoliko podijuma svkako prioritet. Ujedno, ova godina može biti odskočna daska za prelazak u neki od vodećih timova u narednim godinama.

Adrijan Zutil (Fors Indija)

Povratnik u Formulu 1 sigurno traži svoju "osvetu" zbog prošlogodišnjeg izgnastva. Osveta se naravno svodi na podvrdu talenta i stečene reputacije vrhunskog vozača kroz pruženu dugu šansu, eventualne podijume, pozicioniranje ispred klupskog kolege i ukupno vođenje tima što bliže vodećima u šampionatu. Uloga u Zutila u razvoju bolida svakako je jedan od glavnih kvaliteta ovog vozača.

Pastor Maldonado (Vilijams)

Venecuelanac je pokazao brzinu i talenat u prethodnoj sezoni ali ne i taktiku zbog koje je tim u ukupnom skoru završio na 8. mestu, a on na 15. u konkurenciji vozača. Neznatno izmenjena pravila svakako su pružili Vilijamsu šansu da doradi borid i napravi evoluciju sa kojom bi Maldonado trebao da uradi više nego poslednje sezone. Pobede možda nisu van domašaja ali je bitnije da kupi sigurne bodove i podijume nego da rizikuje i na kraju sve izgubi. Takođe, ove godine on je definitivno vođa tima, pa je sabrano iskustvo iz prethodne dve godine preko potrebno primeniti u ovoj sezoni.

Valteri Botas (Vilijams)

Finac je došao na mesto Bruna Sena koji je podbacio u performansama prošle sezone. Brazilac je imao konstantnost ali ne i brzinu koju je Botas pokazivao petkom na slobodnim treninzima. Tim svakako želi da pruži šansu svom test vozaču i da nastavi pravljenje baze kako u tehničkom tako i u vozačkom delu. Brzina nije problem za Finca već iskustvo u takmičenju kao što je Formula 1. Ako prve trke krenu u pozitivnom pravcu Botas može postati udarna snaga i osnova tima, koji je krenuo u svoj preporod. Performanse koje tim očekuje od njega svakako nisu one koje pruža Maldonado ali jesu one koje je on lično pružao u odnosu na Bruna Senu na slobodnim trenizima. Skupljanje bodova i pozicioniranje u Formuli 1 glavni su ciljevi. Podijum bi svakako ulio neophodno samopouzdanje u daljoj karijeri.

Danijel Rikardo (Toro Roso)

Vozač Skuderije je pokazao izuzetan tempo u kvalifikacijama ali tim nije imao konkurentan bolid u trkama. Malo izmena u pravilima svakako su pogodovali malim timovima, pa i Toro Rosu, da pruži bolje oružje svojim vozačima. Pritisak je ove godine svakako veći jer je ekipa postizala solidne rezultate na zimskim testovima. Cilje je osvajanje što više bodova i proboj ka sredini grida u poretku konstruktora. Takođe, treba pobediti i klupskog kolegu kako bi ostao na radaru Red Bula, što dodatno povećava pritisak.

Žan-Erik Vern (Toro Roso)

Vern ima identičan zadatak kao i klupski kolega. Nakon skromnog izdanja prošle sezone sa skromnim bolidom, ove godine treba opravdati pruženu šansu. Cilj tima je prilično optimističan, pozicija 6 u konkurenciji konstruktora. To bi značilo da Vern kao i Rikardo, ove godine mora u drugi krug kvalifikacija na skoro svim trkama, a ishod trke mora biti bolji od klupskog kolege i ukoliko je moguće u bodovima.

Šarl Pik (Kejtrem)

Pridošlica iz Marusije treba kao prvi zadatak ima da tim povede ispred svog bivšeg u plasmanu. Na zimskom testu CT03 nije ima značajnu prednost nad Marusijom MR02, pa bi eventualna borba i porazi u ovom duelu bili strašan udarac za njega i tim. Ipak, Kejtrem ima veće mogućnosti za instalaciju poboljšanja pa se od Pika može očekivati da se umeša u borbu sa vozačima Toro Roso. Takođe, kao iskusniji od svog klupskog kolege, biće osnovna karika za rad na razvoju bolida. Osvojanje jednog ili više bodova bio bi rezultat ravan podvigu.

Gido van der Garde (Kejtrem)

Van der Garde (25) konačno debituje u Formuli 1. Rezultai u nižim serijama (GP2) bili su loiji u odnosu na Pika. 2011-e. Njegov cilj je svakako opravdanje pružene šanse i "beg" od rivala iz Marusije. Pobeda u klupskom duelu svakako bi opravdala novac sponzora i angažmana od strane Kejtrema i pomoglo mu da ostane u timu bar još jednu sezonu.

Maks Čilton (Marusija)

Čilton je došao u Marusiju uz pomoć izdašnih sponzora, međutim, svakako nije reč o netalnetovanom vozaču. U prvoj fazi odabira, on je bio najbolja solucija uz Tima Gloka. Pred njim je zadatak da pobedi svok timskog kolegu Bjankija i umeša se u borbu sa vozačima Kejtrema, kako bi opravdao novac i pruženu šansu. Osvajanje bodova svakako bi učvrstilo poziciju u timu i ostavilo ga bar još jednu sezonu na osnovu rezultata.

Žil Bjanki (Marusija)

Bjanki je došao na mesto Luiša Razije na završnom testu sezone. Brazilac je preuzeo sedište od iskusnog Tima Gloka zbog novca koji je trebao da se slije u tim njegovim angažmanom ali je uplata izostala pa je iznendanu šansu dobio Bjanki. Rokada je izvršena prilično kasno ali Marusija koja kuburi sa finasijama, upravo kao i u slučaju Čiltona, izabrala je prilično talentovanog vozača sa jakom podrškom sponzora, pa i podrškom Ferarija koja može ekipi da donese agregate za sezonu 2014. Čilton nije mogao dobiti jačeg klupskog kolegu koga su doveli sponzori, pa je za njega ostanak Razije bio najverovatnije lakša opcija. Ipak, Marusija je u svim problemima oko finasija izabrala mudro i oba vozača će imati dostjnog konkurenta u timu. Ostvarivanje boljeg rezultata od Čiltona i izazivanje vozača Kejtrema u duel, svakako je osnovni cilj Bjankija. Osvajanje boda spletom okolnosti bio bi ravan osvajanju Velike nagrade.