Pastor Maldonado

Poena ove sezone:

0

Podijuma u karijeri:

3

Ukupno poena u karijeri:

96

Odveženih Velikih Nagrada:

26

Titula:

0

Datum rođenja:

17.04.1986.

Mesto rođenja:

Ženeva

Zemlja rođenja:

Venecuela

2015

Lotus je dosta pouzdaniji kada je pogon u pitanju ali nekoliko pehova sa kočnicama i par incidenata karakterističnih za Venecuelnaca ostavljaju ga bez rezultata u bodovima sve do trke u Kanadi, kada završava na 7. poziciji. Isti rezultat ponavlja i u Austriji i Rusiji, uz 8. mesta u Japanu i SAD. U brazilu, pretposlednjoj trci sezone, osvaja 10. mesto, što je i poslednji plasam u zoni bodova.

Pozicija 14 u poretku vozača, 27 bodova.

2014

Nakon završene sezone 2013 potpisuje ugovor sa Lotusom uz pomoć moćnog sponzora PDVSA. Sezonu su obeležili brojni incidenti od kojih je napoznatiji sa Gutijerezom iz Zauber, čiji je bolid "lansiran" u vazduh uz rotaciju po dužini. Brojni su i udesi na treninzima ikvalifikacijama, ali Maldonado odustaje ukupno pet puta, dok u Monaku nije startovao.

Bodove beleži jedina na VN SAD, osvajanjem devetog mesta.

Pozicija 16 u poretku vozača, 2 boda.

2013

Slaba izdanja usled skromnih performansi bolida FW35. Prvi bod osvaja tek na VN Mađarske pred letnju pauzu.

Maldonado i Vilijams objavljuju rastanak pred sam kraj sezone. Venecuelanac sa sobom odnosi i sponzorski novac PDVSA.

Kraj saradnje doneo je i prve varnice. Maldonado je na pretposlednjoj trci (VN SAD), optužio tim da je sabotirao bolid, pa je zabeležio značajno lošiji kvalifikacioni rezultat od svog kolege Botasa. Celu situaciju podgrejala je i izjava da je srećan zbog odlaska iz tima. Kasnije je usledio demanti, pa je cela situacija "izglađena".

Pozicija 18 u poretku vozača sa osvojnim bodom.

2012

Zapažen start sezone. Na prvoj trci u Australiji drži pozciju šest do poslednjeg kruga, a onda pritiskajući Alonsa u poslednjem krugu pravi grešku i završava u barijeri. U Maleziji takođe ulazi u zonu bodova ali par krugova pre kraja odlazi u garažu zbog problema sa motorom.

Na Velikoj nagrdi Španije postiže svoj prvi veliki uspeh. Biva promovisan u osvajača pol pozicije posle kazne za Hamiltona, a potom osvaja prvu Veliku nagradu u svojoj karijeri besprekornom vožnjom.

Pravi incident sa Hamiltonom na VN Evrope u borbi za treće mesto, a posle kazne ostaje bez plasmana u prvih deset.

Nekoliko dobrih startnih pozicija ne uspeva da pretoči u bodove i podijume kako zbog incidenata (Monako, Evropa, Velika Britanija, Mađarska, Belgija) tako i zbog kvarova bolida (Singapur).

U Japanu beleži prve bodove posle pobede u Španiji osvajanjem osmog mesta. Među osvajače bodova ulazi još dva puta (VN Abu Dabija i VN SAD).

Ono što Maldonadu nedostaje je taktika sa kojom bi ušao među osvajače bodova bar na polovini trka uz par podijuma.

Tim se odlučuje da produži ugovor sa Venecuelancom, a produžetku je svakako kumovao i izdašni sponzor kompanija PDVSA.

Osvajanje Velike nagrade i pol-pozicija svakako su takođe doprinele odluci da Maldonado ostane u sve ambicioznijem Vilijamsu.

Pozicija 15 u šampionatu sa osovojenih 45 bodova.

2011

Dolazi u Vilijams potpomognut moćnim nacionalnim sponzorima iz Venecuele, među kojima je dominantna kompanija PDVSA. Pruža solidne vožnje u nekonkurentnom Vilijams-Kosvort FW33 bolidu. Najzapaženiji rezultat je osvajanje 10. mesta na Velikoj nagradi Belgije, i jedinog boda u sezoni. Pozicija 19 u šampionatu sa osvojenim bodom.

2010

Šampion GP2 serije, jedini vozač koji je zabeležio šest uzastopnih pobeda u sezoni ovog takmičenja. Testirao za HRT i Vilijams. Krajem godine potpisuje ugovor sa Vilijamsom i dolazi na mesto Nika Hilkenberga. Pored neospornog umeća iza Venuelanca stoji i država odnosno naftne kompanije koje podržavaju njegovu karijeru.

2009

Mesto 6 u GP2 seriji sa ekipom ART Gran Pri, sa dve pobede i dva podijuma.

2008

Mesto 5 u GP2 šampionatu sa Pike Sport timom. Osvaja jednu pobedu i dve pol pozicije kao i dva najbrža kruga.

2007

Mesto 11 u GP2 seriji sa Trident timom i pored toga što je propustio 8 trka zbog povrede. Najznačajniji događaj sezone je pobeda u Monaku.

2006

Mesto 3 u Svetskoj Reno seriji, 3 pobede, 6 podijuma, 5 pol pozicija i 6 najbržih krugova.

2005

Debi u Formuli 1 na testovima za ekipu Minardi u Italiji. Takmiči se u Svetskoj Reno seriji sa DAMS-om i u italijanskoj F3000.

2004

Šampion italijanske Formule Reno 2.0l sa ekipom Kram Kompetišn sa 8 pobeda, 12 podijuma, 6 pol pozicija i 11 najbržih krugova.

2003

Mesto 7 u italijanskoj Formuli Reno 2.0l sa ekipom Kram Kompetišn, šampion zimske serije.

Reklame