Niko Rozberg

Poena ove sezone:

0

Podijuma u karijeri:

7

Ukupno poena u karijeri:

400

Odveženih Velikih Nagrada:

128

Titula:

0

Datum rođenja:

27.06.1985.

Mesto rođenja:

Vizbaden

Zemlja rođenja:

Nemacka

2012

Na trećoj trci sezone, Velikoj nagradi Kine u svom 111-om nastupu, osvaja svoju prvu pol poziciju, a potom i prvu pobedu, kao i prvu pobedu za Mercedes AMG.

U Monaku se opet penje na podijum (2. mesto), a zatim od polovine sezone počinje stagnacija rezultata u velikoj meri zbog nekonkurentnog bolida.

Pozicija 9 u poretku vozača, sa 93 osovjena boda.

2011

Potvrđuje konstantnost vožnji. U timskom duelu pobeđuje Šumahera. Najbolji plasmani su dva 5. mesta u Kini i Turskoj. Pozicija 7 u generalnom plasmanu sa 89 bodova.

2010

Dva podijuma iz prve četiri trke sezone što je odličan rezultat i drugo mesto u poretku vozača pred dolazak u Evropu. Dominira nad klupskim kolegom povratnikom u F1, sedmostrukim svetskim šampionom Mihaelom Šumaherom. Sezonu završava na poziciji 7 u generalnom plasmanu sa 142 boda, što je skoro duplo više od Šumahera na mestu 9 i 72 boda.

2009

Nastavlja da izvlači maksimum iz Vilijams-Tojote kvalifikujući se u skoro svim trkama među prvih deset. Dva puta četvro mesto, u Nemačkoj i Mađarskoj su najbolji rezultati u sezoni. Najavljuje odlazak iz Vilijamsa u oktobru i potpisuje ugovor sa povratnikom u Formulu 1, fabričkim timom Mercedesa.

2008

Na početku sezone u Australiji penje se prvi put na podijum u Formuli 1, a u Singapuru još jednom i to ovaj put na drugo mesto. Loša pouzdanost i performanse Vilijamsa FW30 dozvoljavaju mu da osvoji još samo tri puta osmo mesto odnosno poene, što ga kotira na 13 mesto u generalnom plasmanu vozača.

2007

Sazreva kao vozač i vozi još bolje u svojoj drugoj sezoni u Vilijamsu. U kvalifikacijama deset puta ulazi u treći, završni deo, odnosno među prvih deset. Osvaja četvrto mesto u Brazilu što mu je najbolji rezultat u karijeri do tada. Šampionat završava na devetom mestu u generalnom plasmanu sa 20 poena.

2006

Teška početnička sezona u Vilijamsu. Svetle tačke sezone su najbrži krug u Bahreinu na otvaranju sezone i treće mesto u kvalifikacijama za VN Malezije. Vilijams sa Kosvortovim motorom bio je krajnje nepouzdan i na nekoliko trka onemogućio Rozberga, a i Vebera da sigurno poentiraju. Sezonu završava na mestu 14, tri mesta lošije od svog klupskog kolege Marka Vebera.

2005

Šampion novoosnovane GP2 serije koja je zamenila Formulu 3000. U maju potpisuje ugovor za test vozača, a na kraju godine dobija mesto vozača u timu Vilijams.

2004

Pobeđuje na tri trke u Formula 3 Euro Seriji.

2003

Prelazi u viši rang takmičenja, u Formula 3 Euro Seriju, sa Timom Rozberg. Osvaja jednu trku i završava na osmom mestu u poretku vozača.

2002

Odličan start u kategoriji jednoseda. Pobeđuje u Formula ADAK šampionatu sa osvojenih devet trka. Zbog ovog uspeha dobija šansu da se oproba u bolidu Formule 1 na testovima u ekipi Vilijams i tako postaje najmlađa osoba koja je vozila bolid F1 ikada, sa svojih 17 godina.

Reklame