Dženson Baton

Poena ove sezone:

0

Podijuma u karijeri:

49

Ukupno poena u karijeri:

0

Odveženih Velikih Nagrada:

306

Titula:

1

Datum rođenja:

19.01.1980.

Mesto rođenja:

Somerset

Zemlja rođenja:

Engleska

2016

Pozicija 15 u poretku vozača sa 21. bodom.

2013

Vodi tim kroz veoma težak start sezone, a kao glavni rival nameće mu se klupski kolega Perez. Ipak agresivnost Meksikanca nije dorasla iskustvu koje ima Baton. 

U drugom delu sezone objavljuje nastavak karijere u Meklarenu.

Osvaja bodove na 14 od 19 trka. Ipak MP4-28 je dobar samo za osvajanje bodova dok su podijumi izostali.

Najbolji rezultat ostvaruje na poslednjoj trci sezone - 4. mesto na VN Brazila.

Zauzima 9. mesto u poretku vozača sa osvojena 73 boda.

2012

Odličan start sezone i pobeda na VN Australije. Greška i kontak sa Kartikejanom koštali su ga bodova u Maleziji. Na Velikoj nagradi Belgije osvaja drugu pobedu u sezoni.

Do treće pobede stigao je tek na kraju šampionata i to uz "pomoć" Hamiltona i Hilkenberga koji su imali međusobni kontakt.

Malo slabije performanse tokom godine u poređenju sa klupskim kolegom Hamiltonom.

Baton se potvrdio kao konstantan vozač vozeći šampionat u svom prepoznatljivom stilu, očekujući greške protivnika.

Pozicija 5 u šampionatu sa 188, 6 podijuma od čega su 3 pobede, 1 pol-pozicija i 2 najbrža kruga.

2011

Prikazuje sav svoj potencijal i agresivnost. Izvlači maksimum iz bolida u promenljivim vremenskim uslovima. Pobeđuje Hamiltona u klupskom duelu koji je dominirao nad dotadšnjim rivalima. Osvaja tri trke u sezoni (Kanada, Mađarska, Japan) uz devet podijuma i konstantne završetke u bodovima i samo dva odustajanja od 19 Velikih nagrada. Vicešampionska pozicija sa 270 bodova.

2010

Pokazuje svoje kvalitete i pobija tvrdnje da će ga Luis Hamilton u Meklarenu deklasirati. U prve četiri trke kvalifikuje se tri puta bolje od Hamiltona 3-1, a u dve trke pobeđuje zahvaljijući kombinaciji vremenskih uslova i brzine, a naravno i odličnim strateškim odlukama i pravovremenim odlascima u boks. U trci za titulu ostaje do samog kraja sezone, ali ipak ne uspeva da se izbori sa rivalima i prvi otpada iz borbe za titulu između pet vozača. Sezonu završava na poziciji 5 u genealnom plasmanu sa 214 bodova.

2009

Odluka da ostane u Bronu, odnosno Hondi sa Mercedesovim motorom se isplatila. Pobedio je u šest od prvih sedam trka i napravio solidan bodovni saldo do polovine sezone. Prednost se polako počela smanjivati, ali je produžio sa solidnim rezultatima, završecima na podijumu i tako uspeo da osvoji titulu u konkurenciji vozača, trku pre kraja sezone. Potpisuje ugovor sa Meklarenom za sezonu 2010.

2008

Loše izdanje celog tima Honde koji je još na polovini sezone odustao od bolida za tu sezonu i sve svoje resurse preusmerio na bolid za sezonu 2009 neznajući za odluku fabrike da na kraju sezone istupi iz takmičenja. Sa tako lošim bolidom Baton uspeva da osvoji samo tri boda, odnosno jedno šesto mesto na trci u Španiji.

2007

Hondin bolid RA107 bio je nekonkurentan pa se borio za pozicije na sredini grida. Ipak i sa takvim boidom pružao je bolje vožnje od klupskog kolege Rubensa Barikela. Četiri puta se kvalifikovao među prvih deset i osvojio šest poena u sezoni. U Kini gde se vozila trka po promenljivim vremenskim uslovima pokazuje svoj talenat i osvaja peto mesto.

2006

Ostvaruje svoju prvu pobedu u trci u Mađarskoj i u još dva navrata penje se na podijum, u Brazilu i Maleziji. Pruža mnogo bolje vožnje od timskog kolege barikela i završava na šestoj poziciji u poretku vozača.

2005

Ekipa Bar u drugom delu sezone pokazuje znatno bolje performanse, a Baton dominira u ekipi osvojivši 36 od 37 bodova za ekipu. Otkupljuje ugovor koji ga je vezao za Vilijams umesto potpisa novog višegodišnjeg ugovora sa Hondom koja se sprema da otkupi ekipu BAR. Ipak sledeće sezone ostaje sa Hondom koja je otkupila kapital BARA-a.

2004

Pored vozača Ferarija koji su dominirali sezonom definitivno jedan od vozača godine. Osvojio svoju prvu kao i prvu pol poziciju za ekipu BAR. Beleži poene iz svih trka koje je završio uz deset podiuma te sezone. Odbija ponudu Vilijamsa da pređe u njihov tabor i pored toga što ga klauzula ugovora veže za ovaj tim još par godina.

2003

Prelazi u BAR i konstantno pruža bolje partije od svog klupskog kolege Žaka Vilneva. Kratko je u dva navrata bio i lider trke, VN SAD i VN Japana. Najbolji plasmani su dva četvrta mesta, a sezonu završava deveti u poretku vozača.

2002

Reno otkupljuje Beneton, a Baton u "novoj" ekipi ima uspešnu sezonu i sezomu završava na sedmom mestu u konkurenciji vozača.

2001

Prva sezona u Benetonu koja prolazi sa mnogo poteškoća. Osvaja samo dva boda u sezoni.

2000

Debituje u Formuli 1 sa ekipom Vilijams. Osvaja 12 poena i završava osmi u šampionatu vozača.

1999

Trećeplasirani u šampionatu Britanske Formule 3.

1998

Prvi u Britanskoom Formula Ford šampionatu i treći u Evropskom Formula Ford šampionatu.

1997

Pobeđuje na Aerton Sena memorijlnom karting kupu na stazi Suzuka. Takođe postaje najmlađi šampion ikada u Evropskom Super A šampionatu.

1989

Osvaja prvo mesto u kartingu, u Britanskom Super Pri takmičenju sa devet godina.

Reklame